Szukaj przepisu

Twoja wyszukiwarka

środa, 22 lutego 2012

sałatka niemiecka

   Sałatka niemiecka to przepis na 4 osoby, może być podawana jako przekąska, lub przed daniem główny. Bardzo łatywa w przygotowaniu, potrzebne jest około 45 minut i gotowe.

Składniki:
- 2 ziemniaki
- 4 parówki Frankfurterki
- 4 małe ogórki
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 16 czarnych oliwek
- Majonez
- Musztarda
- Sól

   Najpierw w osolonej wodzie należy gotować ziemniaki ze skórą przez 35 minut. Po ugotowaniu wyjąć z wody i obrać z skórki.
   Następnie smażyć kiełbaski kilka minut na patelni z odrobiną oleju i pokroić na plasterki. Również ugotowane ziemniaki, pomidory, korniszony i cebulę pokrić w paski.
  Wymieszać wszystkie składniki. Osobno należy wymieszć majonez i musztardę w tej proporcji: pół łyżeczki musztardy do czterech łyżek majonezu.
   W końcu bierzemy sos polewany sałatkę i pozostawić w lodówce na 10 minut przed podaniem.
   Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz