Sałatka niemiecka to przepis na 4 osoby, może być
podawana jako przekąska, lub przed daniem główny. Bardzo łatywa w
przygotowaniu, potrzebne jest około 45 minut i gotowe.
- 2 ziemniaki
- 4 parówki Frankfurterki
- 4 małe ogórki
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 16 czarnych oliwek
- Majonez
- Musztarda
- Sól
Następnie smażyć kiełbaski kilka minut na patelni z odrobiną oleju i pokroić na plasterki. Również ugotowane ziemniaki, pomidory, korniszony i cebulę pokrić w paski.
Wymieszać wszystkie składniki. Osobno należy wymieszć majonez i musztardę w tej proporcji: pół łyżeczki musztardy do czterech łyżek majonezu.
W końcu bierzemy sos polewany sałatkę i pozostawić w lodówce na 10 minut przed podaniem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz