Szukaj przepisu

Twoja wyszukiwarka

środa, 22 lutego 2012

szaszłyki wieprzowe z ananasem


Wieprzowe szaszłyki z ananasem to przepis na 1 osobę, mogą być podawane jako przekąska lub jako danie główne, trudności-bardzo łatwe, przygotowanie minut. 

Wieprzowina przepis szaszłyk z ananasemSkładniki
- 200 g wieprzowiny lub wieprzowiny i wołowiny
- puszka ananasów
- Marynata do mięsa
(Marynata to mieszanie równych części: miodu, octu, ketchupu, a także możemy dodać 1 łyżeczkę sosu sojowego) 

Można je przygotować na grillu lub w piekarniku.
Mięso kroimy na kawałki i wkładamy do marynaty, zostawiamy na chwilę. Potem robimy szaszłyki nabijając na szpikulec na przemian mięso i ananas. Na brytwannie polanej olejem, lub oliwą z oliwek układamy szaszłyki i wkładamy do piekarnika co jakiś czas obracamy, aż będą dobrze opieczone z każdej strony. 
Można posypać troszke solą w zależności od gustu.

Wskazówka:
Można podawać z sałatką z sera i papryki, są znakomite.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz